Cursussen

Bekijk hier de cursusdatums van 2020

Nieuws

Bhv-certificering ten tijde van Coronavirus 17-3-2020

Datum: 17/03/20

Bhv-certificering ten tijde van Coronavirus

De uitbraak van het Coronavirus heeft ook gevolgen voor de bhv-opleidingsbedrijven. Door het afzeggen van cursussen bestaat bovendien het risico dat cursisten uit hun NIBHV-certificering lopen.
Het is goed om ook in deze periode bezig te blijven met veiligheid op het werk, er zijn immers bedrijven en processen die operationeel (deels) doorgaan, maar ook voor straks als de productie weer gaat draaien.
 
NIBHV maakt een tijdelijke uitzondering op het certificeringsreglement
Het certificeringsreglement is er niet voor niets, maar deze tijd vraagt om een passende en tijdelijke uitzondering.
Daarom  passen wij de volgende coulanceregeling toe:
"cursisten van wie de certificering binnen nu en drie maanden verloopt krijgen de mogelijkheid de cursus uit te stellen tot uiterlijk 1 oktober 2020."
Wij volgen de ontwikkelingen rondom het Coronavirus op de voet en mochten actualiteiten daartoe aanleiding geven, dan bekijken we deze regeling opnieuw.
 

Actuele stand van zaken

Zijn er nieuwe ontwikkelingen of updates omtrent het coronavirus in relatie tot bhv? Dan informeren wij jullie.


 

Lees verder...
Coronavirus: Hoe nu verder omtrent de cursussen? 16-3-2020
Update: in verband met het besluit van de regering, vanwege het Coronavirus, geeft Kling Opleidingen vanaf maandag 16 maart tot 30 maart geen cursussen. Daarna wordt bekeken hoe we verder gaan. Voor meer informatie neem contact op met Kling Opleidingen.
Lees verder...
Coronavirus en invloed op BHV cursus 28-2-2020
Uit het veld ontvangen wij berichten dat het coronavirus mogelijk van invloed gaat zijn op de BHV-lessen die worden georganiseerd. Op dit moment is er voorzover bekend sprake van twee besmettingen met het coronavirus in Nederland. Toch nemen een aantal werkgevers voorzorgsmaatregelen. Dit leidt ertoe dat cursisten uit voorzorg van de werkgever niet mogen deelnemen aan opleidingen en cursussen op het gebied van BHV.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geeft aan dat Nederland goed voorbereid is op een uitbraak. Een maatregelenpakket ligt klaar. De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn:

Regelmatig je handen wassen;
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
Gebruik papieren zakdoekjes.
Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het is goed om als opleider bovenstaande hygiëneregels op te volgen. Adviseer cursisten om tijdens de les vaker de handen te wassen en attendeer de opleiders erop zelf alles goed schoon te maken met alcohol. Cursisten met griepverschijnselen kunnen beter niet deelnemen.  Geadviseerd wordt om cursisten met griepverschijnselen te vragen de cursus te verlaten en op een later moment deze alsnog te volgen.

Ook kun je  artikel 6b van de Reanimatierichtlijn te hanteren indien een cursist aangeeft bezwaar te hebben tegen beademing in verband met mogelijk besmettingsgevaar. De cursist geeft dan geen beademingen, maar alleen ononderbroken borstcompressies met een frequentie van 100 tot 120 keer per minuut. Bij een dergelijke wijze van beademing kan de cursist nog steeds competent worden verklaard voor het onderdeel reanimatie, ondanks dat geen beademing wordt uitgevoerd. We adviseren de pop na elke oefening grondig schoon te maken met alcohol.
Lees verder...
Wegwijzer BHV 23-2-2020
Het neerzetten van een goede, adequate bhv-organisatie is een kwestie van maatwerk; van goed nadenken over specifieke risico’s en over manieren om die risico’s zo goed mogelijk in te dammen. De NIBHV Wegwijzer bhv is een goed startpunt voor werkgevers en werknemers die behoefte hebben aan meer houvast.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: nibhv.nl
Lees verder...