Ontruimingsplan en ontruimingsplattegronden NEN 8112

Iedere organisatie is volgens de Arbowet verplicht om voor een ontruimingsprocedure te zorgen. Daarnaast moeten medewerkers zodanig zijn voorgelicht en geïnstrueerd dat zij bij een calamiteit zelfstandig het pand kunnen verlaten. De ontruimingsprocedure mag naar eigen inzicht van de werkgever worden opgesteld.
Is een gebouw voorzien van een brandmeld- en ontruimingsinstallatie, dan dient de organisatie over een ontruimingsplan en ontruimingsplattegronden volgens NEN 8112 te beschikken.
In het ontruimingsplan worden de ontruimingsprocedure, de instructies voor het personeel en de taken voor de bedrijfshulpverleners schriftelijk vastgelegd.

Ook ontruimingsplattegronden zijn onderdeel van het ontruimingsplan en vormen een belangrijk deel van de vluchtroutes in het pand.
Aanwezigen kunnen zo, zonder kennis van het gebouw, duidelijk zien hoe de vluchtroutes lopen en waar men zo snel en veilig mogelijk het pand kan verlaten.
Naast de vluchtroutes staan het alarmnummer, een korte veiligheidsinstructie en de posities van de EHBO-materialen en de blusmiddelen aangegeven.

De door Kling Opleidingen ontworpen ontruimingsplattegronden zijn eenvoudig, overzichtelijk en voldoen aan de gestelde NEN-normering. Zowel aanwezigen als externe hulpdiensten kunnen zich met behulp van deze plattegronden adequaat oriënteren in het gebouw.

 
Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte kunt u gebruikmaken van het contactformulier.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.