AED (Automatische Externe Defibrillator)

Ieder jaar worden in Nederland duizenden mensen getroffen door een acute circulatiestilstand. Zo’n zogenaamde “hartstilstand”, waarbij de bloedsomloop komt stil te staan, gebeurt altijd onverwacht en kan iedereen overkomen. Snel handelen is dan van levensbelang.
Omdat in de eerste minuten na een circulatiestilstand het hart meestal nog niet stil staat, maar fibrilleert, kan de inzet van een AED levensreddend zijn.

Een AED is een apparaat dat door middel van elektrische schokken het hartritme probeert te herstellen. 

Wanneer bij een hartstilstand direct met de reanimatie wordt begonnen en binnen 6 minuten een AED wordt ingezet, stijgt de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk.

Om in de praktijk de juiste hulp te kunnen bieden is het belangrijk dat de hulpverlener de werking en het gebruik van een AED goed kent en dat hij/zij weet hoe je moet reanimeren.
Hiervoor biedt Kling Opleidingen deze AED cursus aan.

Deze cursus wordt over het algemeen 'incompany' gegeven. Vraag naar de mogelijkheden.

LET OP! Hieronder plaatst u een reservering. Van de daadwerkelijke inschrijving ontvangt u een aparte mail vanuit ons systeem Visual. Als u na 48 uur nog geen mail heeft ontvangen, neem dan even contact met ons op via 0412-612830 of info@klingopleidingen.nl

AED inschrijven