Wat moet een BHV’er kunnen?Een BHV’er kan een beginnende brand vroeg ontdekken en blussen. Wanneer iemand een hartstilstand krijgt, kan een BHV’er beginnen met reanimeren om in de eerste 6 minuten het verschil temaken. Hierdoor is de kans op overleven het grootst. Het geven van eerste hulp om de gevolgen van letsel te beperken.
Wat zijn de sterke punten van een BHV’er?Stressbestendig - Een BHV’er treedt rustig en zorgzaam op en raakt zelf niet in paniek.
Alert - Een BHV’er is snel ter plekke bij calamiteiten. (ongeveer binnen 2 á 3 minuten)
Ondernemend - Een BHV’er treedt doortastend op om de situatie onder controle te krijgen én te houden.
Zelf je BHV halen?In ons trainingscentrum in Nistelrode leer je tijdens de basiscursus hoe je een brand moet bestrijden, een ontruiming moet begeleiden en eerste hulp moet verlenen.
BrandbestrijdingOns trainingscentrum beschikt over een speciale plek waar het blussen van brand op een professionele, veilige en praktische geoefend kan worden. Je leert ook wanneer een brand al te groot is om nog te beginnen met blussen. Dan moet je dus meteen beginnen met ontruimen.
OntruimenBij Kling Opleidingen beschikken we over de juiste faciliteiten en benodigdheden om goede ontruimingsoefeningen uit te voeren. Zo leer je wat te doen bij brand en rook, je leert een ontruimingsplan begrijpen en het organiseren en uitvoeren van zo’n ontruimingsplan.
Eerste hulpAls BHV’er geef je Eerste Hulp Bij Ongevallen (EHBO). Je leert hier hoe je een slachtoffer op een veilige manier kan helpen. Ook leer je wat je moet doen als de situatie niet veilig genoeg is en je het slachtoffer moet verplaatsen.
Niet-spoedeisende eerste hulpOok bij dit onderdeel ben je als BHV’er erg belangrijk. Je zorgt ervoor dat je slachtoffers geruststelt, slachtoffers ter plaatse kunt helpen en dat je kunt alarmeren voor deskundige hulp. Je leert ook hoe je slachtoffers helpt die met uitwendige wonden, brandwonden, kneuzingen, oogletsels en/of botbreuken te maken hebben.
Spoedeisende eerste hulpHier gaat het om letsels die levensbedreigend zijn. Denk hierbij aan verslikking, ernstige bloedingen en hoe je moet reanimeren met en zonder AED. Je leert dit allemaal bij Kling Opleidingen.
Als BHV’er staat je eigen veiligheid natuurlijk voorop. Je werkgever moet zorgen voor een veilige werkomgeving. Je moet als BHV’er kunnen vertrouwen op de BHV-middelen en de voorzieningen voor brandveiligheid en ontruiming.Bekijk de mogelijkheden en beschikbare data om zelf BHV’er te worden.